Met Heerenlux altijd een optimaal verfresultaat 

Algemene voorbehandeling van kaal hout

Kaal hout moet droog en vetvrij zijn. Vettige, harsrijke soorten als grenen en Oregon Pine dienen eerst terdege ontvet te worden voordat er verf of lak op wordt aangebracht. Ontvet kaal hout met thinner of wasbenzine en laat goed uitdampen.

Hout is een natuurproduct dat door schimmels kan worden afgebroken. Bij een langdurige, te hoge vochtigheid gaan de in het hout aanwezige schimmelsporen zich ontwikkelen en tasten het hout aan. Deze biologische afbraak (houtrot) zal bij een temperatuur van 25°C het snelst plaatsvinden.

Door rot aangetast hout moet volledig worden verwijderd. Beitel aangetaste houtdelen weg tot minimaal 10mm in onaangetaste houtvezels. Maak een vervangend goed passend stuk (hard-)hout en lijm dit met epoxylijm in het weg gevallen deel van het hout. Het vochtgehalte in het hout mag maximaal 13% bedragen.

Schuur het kale hout, indien nodig eerst grof met droogschuurpapier P60-80 en vervolgens in opvolgende schuurgangen met droogschuurpapier oplopend van P100 t/m P220. Schuur altijd in de nerfrichting. Verwijder al het schuurstof en ontvet nogmaals met thinner of wasbenzine.

Hierna kan de eerste laag Heerenlux Grondverf worden aangebracht. Voor maximale impregering deze eerste laag 20-25% verdund en met een stugge kwast aanbrengen.

Daarom Heerenlux

  • Meer dan 80 jaar ervaring
  • Vloeit prachtig
  • Strak schilderwerk
  • Breed aanbod
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
Distributeurs